Fotograful de nunta – top 3 criterii de selectie

varga-foto31

Fotograful de nunta poate fi ales dupa mai multe criterii, insa in topul nostru 3 criterii de selectie pot fi urmatoarele: Fotograful de nunta Fotograful de nunta Fotograful de nunta

  • Portofoliul fotografului
  • Bugetul
  • Recomandari

Portofoliul fotografului

Este foarte important sa ne uitam peste cateva din evenimentele la care a participat cel care urmeaza sa ne surprinda cea mai importanta zi din viata noastra. Daca ne place abordarea lui, daca apreciem relatia care s-a stabilit intre miri si el (si care razbate, fara indoiala, dincolo de fotografie), dar, mai ales, daca simtim EMOTIA momentului, surprinsa de aparatul foto. Daca e DA la aceste daca, atunci, cu siguranta, putem lua in considerare acel fotograf ca martor al evenimentului nostru.

Bugetul alocat pentru fotograful de nunta

Evident, in alegerea furnizorilor unul din criteriile importante este bugetul pe care dorim sa il alocam fiecarui serviciu. Nu face exceptie nici fotografia de eveniment.
Este important ca fotograful al carui portofoliu ne-a placut cel mai mult sa se incadreze in bugetul pe care l-am alocat acestui tip de serviciu. Daca, din pacate, depaseste suma alocata de noi, exista in mafre parte doua optiuni:

Renuntam la el si ne reorientam catre un alt fotograf, cu un portofoliu cat mai aproape de ceea ce ne dorim noi

Contractam fotograful care ne-a placut cel mai mult, desi depasete bugetul alocat. Solutie? Diferenta de cost (dintre bugetul propus de noi si cel final) o ditribuim la alte capitole de servicii furnizate (ex.: video, prajituri si tort / candy bar, fruit bar, aranjamente florale, printuri / cost invitatii, etc.). Astfel, vom avea la nunta fotograful pe care l-am dorit, dar reusim si sa tinem sub control bugetul evenimentului.

Recomandari

Atunci cand selectam furnizorul de servicii, este foarte important sa avem cel putin o recomandare de la alti miri cu care acesta a lucrat. Dincolo de portofoliu si buget, trebuie sa ne asiguram ca fotograful este un profesionist din toate punctele de vedere: nu schimba costurile inainte de eveniment, respecta dead-line-urilie de predare (mirii au primit fotografiile de eveniment in timpul agreat cu fotograful, nu cu multe luni intarziere). Colaborarea cu fotograful nu se incheie odata cu sfarsitul evenimentului, ci mult dupa. Poate urma o sedinta Trash The Dress, apoi asteptarea primirii fotografiilor. Si, de ce nu, e o relatie care poate continua ani buni, caci in viata proaspetilor casatoriti urmeaza o gramada de evenimente care merita imortalizate: botezuri, aniversari, portrete de familie, si multe altele.

Asadar, e important sa stim cum ne alegem fotograful la nunta, de ce criterii e bine sa tinem cont, stiind ca unele din cele mai dragi amintiri ale sufletului nostru se reflecta in obiectivul lui si ne raman in memorie datorita creativitatii si talentul sau.

www.dreamsanddreamers.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest